Mi lesz ha

2014.09.16. 21:52

Természetesen mikor gyűjtöttem az aláírásokat, illetve mióta köztudott lett, hogy indulok a választáson sokan megkérdezték, hogy mi lesz ha megválasztanak. Azt mondtam, hogy az elején mindenkinek sokkal rosszabb lesz mint most, és egyelőre azt sem tudom, hogy meddig fog tartani az eleje.

Véleményem szerint olyan mélyreható változásokra van szükség úgy az önkormányzat működésében mint a polgárok fejében, hogy az nem fog menni fájdalommentesen. Nem fogok senkit sem átverni. Két dolog van amit fontosnak tartok. Öngondoskodás és rend. Véleményem szerint egy önkormányzatnak csak a legritkább esetben feladata gondoskodni a polgárokról, egy önkormányzat akkor működik jól, ha a településen olyan körülményeket teremt amelyek lehetőséget teremtenek a polgárok számára az öngondoskodásra. Ez rend nélkül nem megy. Egy önkormányzatnak nem feladata, hogy folyamatosan jelen legyen a polgárok életében. Úgy kell működjön, olyan szabályozási környezetet kell, hogy kialakítson, hogy a polgárok akik betartják az értelmes szabályokat észre sem vegyék, hogy van önkormányzat.

Egyszer láttam egy reklámfilmet, valamelyik észak-amerikai rendőrség készíttette (sajnos nem találom az interneten, ha mégis sikerül rálelnem frissítem vele a bejegyzést). Csak annyi volt látható, hogy egy hölgy teljesen egyedül, az éjszaka közepén végigment egy koromsötét sikátoron. És nem történt semmi. Pont ez a lényeg, mert ha a rendőrség jól végzi a dolgát akkor annak ellenére, hogy nem áll rendőr a sikátorban, nem történik semmi. Ha egy önkormányzat jól végzi a dolgát a polgárok észre sem veszik, hogy egyáltalán létezik.

Ma ez Miháldon sajnos nem egyértelmű. Ma az emberek fejében az van, hogy az önkormányzatnak olyan feladatai is vannak amelyeket amúgy az emberek saját maguk is meg kellene hogy oldjanak és ez fordítva is igaz, az önkormányzat olyan dolgokba szól bele amelyekbe nem kellene, viszont vannak dolgok amelyeket intéznie kéne de különböző okok miatt nem teszi meg. Ezek a körülmények az emberekben felesleges indulatokat gerjesztenek és arra késztetik őket, hogy a falu ügyeivel kapcsolatban érdektelenek legyenek. Azt vettem észre, hogy komoly dolgokra legyintenek, de ha hosszabban beszélünk róla kiderül, hogy belül eszi őket a méreg. Én is hallottam, hogy tízmillió polgármester országa vagyunk, de azt is látom, hogy az emberek nem buták és normális érvekkel meggyőzhetőek. Az önkormányzatnak alapvető feladata, hogy példát mutasson és utána elvárjon.

A bejegyzés trackback címe:

https://mihald.blog.hu/api/trackback/id/tr436689687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása